Upravljanje sustavima CALEO grijanja

Termostati za upravljanje grijanjem kod sustava Caleo grijaći film

Programabilna kontrola u svakoj sobi posebno

Programabilni termostati za upravljanje Caleo sustavima
Upravljanje Caleo sustavima stropnog i podnog grijanja preporučuje se samo termostatima s dvostrukim senzorima.
Sustavi električnih plošnih grijanja mogu se kontrolirati s termostatima različitog znanja i dizajna. Međutim, sigurno i ekonomično upravljanje može se obaviti kod stropnog i podnog grijanja samo s posebno dizajniranim termostatima s dvostrukim senzorom. Za naše CALEO sustave grijanja, možete birati između 3 vrste termostata različitih raspona cijena.

Uloga podnog senzora u grijanom podu

Obloga je površina za prijenos topline podnog grijanja. Podni senzor je sličan miješalici koji se koristi kod konvencionalnih podnih grijanja, koji regulira temperaturu dovodne vode, samo što je podni senzor daleko precizniji, jednostavniji i pouzdaniji. Temperatura poda utječe na udobnost sustava grijanja i troškove rada. Ako sustav podnog grijanja nije ograničen na odgovarajući ili radi na neispravnoj temperaturi, njegov toplinski učinak izlazi iz optimalnog raspona isijavanja, može se čak pojaviti lebdenje prašine u zraku  uobičajeno kod drugih konvencionalnih grijanja. Dugotrajna visoka temperatura poda može uzrokovati napetosti u oblogama i spojevima.

Na koju temperaturu se zagrijava pod i gdje bi ga rebalo ograničiti?

Za sustave podnog grijanja na razini svijeta je prihvaćen standard koji se odnosi na električna podna grijanja, električno grijanje grijaćim filmom ili standardno vodeno podno grijanje. Mjerodavna preporuka u zoni boravka (dnevni boravak, spavaća soba,
blagovaonica itd.) je ograničena na temperaturu poda od 29 ° C . U kupaonicama i drugim vodenim područjima ova vrijednost može iznositi do 32-34 ° C. U prostorijama u kojima se osim ovih vrijednosti podno grijanje ne može koristiti kao osnovno grijanje, preporučuje se dodatno zagrijavanje (vrlo rijetko). Naši termostati su tvornički ograničene na ove temperature i slijedi globalno prihvaćene vrijednosti. Naravno, te temperature mogu biti negativne ako zgrada ima izuzetno nisku energetsku potrebu (pasivna kuća i sl.).

Prednosti wifi zonske kontrole su upravljanje do 8 termostata/soba kontrolirane iz jedne točke

Heato prikaz

Za sustave grijanja Caleo, svaka soba je zaseban krug grijanja s vlastitom programabilnom kontrolom. To naravno osigurava visoku razinu kontrole i sigurnost u radu. Zašto je toliko pouzdan? U slučaju bilo koje greške u jednoj prostoriji, u svim ostalim prostorijama će raditi grijanje. U slučaju centralnog grijanja na plin, drva, naftu ili električnog kotla, nije točno, jer će bez cirkulacije medija u razvodnom sustavu cijela zgrada ostati bez grijanja.

Dobro osmišljen sustav podnog grijanja može se sastojati od 6 do 8 krugova grijanja, pa je kontrola u stvarnom vremenu poželjna sa jedne točke u bilo kojem trenutku. Heato Box i Heato 9 termostati pružaju tu mogućnost kontrole putem smart uređaja. U isto vrijeme u mogućnosti ste u svakoj prostoriji i ručno postaviti/programirati željenu temperaturu na termostatu.

Kontrola grijanja internetom sa Heato9 Wifi termostatimaKontinuirana inovacija i razvoj proizvoda. Mogućnosti kontrolnog sustava CALEO grijanja i električnih grijanja uvijek pružaju maksimum. Najnovija serija Heato9 termostata nudi vam jedinstvenu priliku za kontrolu sustava grijanja u realnom vremenu. Uz maksimalnu energetsku učinkovitost, ona također pruža vrhunsku udobnost i daljinski nadzor. Za razliku od sustava automatizacije zgrada, brz i jednostavan za implementaciju, zahtijeva samo aktivnu internetsku vezu i wifi usmjerivač Heato Box. Budućnost je počela!