Grijača mreža ili grijaći film?

Primjena grijaće mrežice i grijaćeg filma

Različita završna obloga, različita tehnologija

Za svaku završnu oblogu, proizvodi i instalira se posebno razvijeni grijaći sustav. CALEO grijaći film je složenija i suvremenija tehnologija za grijaće podloge od grijaće mrežice bazirane na grijaćem kabelu, međutim, zbog svoje PET podloge nije prikladna za prihvat izravnog ljepljena završnih obloga. U slučaju plivajućih završnih obloga (laminati i trakasti parketi koji se ne lijepe na pod), grijaći kabel i grijaće mrežica moraju biti prekriveni sa značajnim slojem ljepila za prihvat plivajuće obloge, stoga je poželjno koristiti sustav grijanja koji odgovara tipu završnih obloga - za ljepljenu oblogu grijaće mrežice a za plivajuću oblogu grijaći film.

Koja je razlika između električnog grijaćeg filma i električne grijaće mrežice?

Grijaći film - Izravno grijanje laminata i trakastih parketa

Laminatne podne obloge su tanke (8-10 mm), propuštaju toplinu, ali nisu dobri vodiči topline tako da razmak od 80 mm između grijaćih kabela ne može ravnomjerno rasporediti toplinu. Kod grijanja ovih obloga potrebno je nastojati postići nisku temperaturu i veću površinu za prijenos topline. Tehnologija CALEO grijanja omogućuje ravnomjerni prijenos topline na cijeloj površini sustava tako da nema termičkih naprezanja, hladnih-vrućih mjesta.

Grijaća mrežica - pločice, kamen, vinil, tepisi

Zašto je električna grijaća mrežica u tankom sloju isključivi način grijanja ljepljenih obloga? Odgovor je jednostavan. Kroz film za grijanje ne može se vezati pločice ljepilom za estrih ili za samonivelirajuću masu podloge. Kod grijaće mrežice sam konfekcionirani sloj staklene mrežice omogućuje da se ljepilo izravno veže na podlogu. Ljepilo i podne pločice su savršeni vodiči topline, udaljenost od 80 mm između grijaćih kabela brzo izjednačava temperaturu, homogenizira toplinu na grijanom podu.

VAŽNA INFORMACIJA:

SUSTAV GRIJANJA SA GRIJAĆIM FILMOM MOGUĆE JE IZRADITI KAO OSNOVNO GRIJANJE, ZA LJEPLJENE ZAVRŠNE OBLOGE KAO PLOČICE I KAMEN, KAD SE GRIJAĆI FILM POSTAVLJA ISPOD ESTRIHA.