T70 digitalni programabilni sobni termostat

€35,00/kom
€31,50/kom (popust -10%) Cijena za plaćanje gotovinom, virmanom, netbankingom... €33,95/kom (popust -3%) Cijena za plaćanje kreditnim karticama
kom
Proizvođač:
Computherm
Kategorije:
Sobni termostati - Regulatori grijanja, Bežični i digitalni sobni termostati
Šifra proizvoda:
T70
Raspoloživost:
Na zalihama, dostava u roku 3 dana
Plaćanje pouzećem je moguće do 150,00 € (1130,18 kuna). Za narudžbe iznad 250,00 € (1.883,63 kn) dostava je besplatna. Ostvarite popuste na narudžbe iznad 350,00 € (2.637,08 kn) od 2%, iznad 700,00 € (5.274,15 kn) od 3%, a od 1500,00 € (11.301,75 kuna) 4%.
Veliki digitalni zaslon
Jednostavan za korištenje
Programabilno
Opcija kalibracije termometra
Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja / grijanja
Pribor: baterija
5 godina garancije
COMPUTHERM T70 digitalni sobni termostat pogodan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati s bilo kojim plinskim kotlom s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i s bilo kojim klima uređajem ili drugim električnim uređajem, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. 

Žičani sobni termostat sa jednostavnim programiranjem. Pomoću velikog digitalnog zaslona i dodirnih tipki može se postaviti za svaki dan u tjednu posebno, neovisni pojedinačni satni program. Pruža preciznije mjerenje temperature i podešavanje temperature od mehaničkih termostata, kao i mogućnost prebacivanja između načina grijanja i hlađenja, kalibracije temperaturnog senzora i zaključavanja kontrolnih tipki. Mogu se unaprijed postaviti jedan komforni, jedan štedni ili jedna temperatura za odsutnost. 
Istodobna uporaba nekoliko sobnih termostata COMPUTHERM i jednog zonskog upravljača COMPUTHERM Q4Z pruža mogućnost npr. da osim pokretanja kotla, zadani termostat kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način lako podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake sobe može kontrolirati zasebno, što uvelike povećava komfornost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.
Preporučujemo tamo gdje je potrebna programibilnost uređaja, važni su jednostavan rad, precizno mjerenje temperature i podešavanje temperature, kao i točnost prebacivanja.
Tehnički podaci:
Područje mjerenja temperature: -9,9 ° C do +50 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Podesivo temperaturno područje: +5 ° C do +30 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Točnost mjerenja temperature: ± 0,5 ° C
Raspon kalibracije temperature: ± 8,0 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Osjetljivost prebacivanja: ± 0,2 ° C
Napon baterije: 2 x 1,5 V AAA ALKALNA baterija (LR03) (tvornički isporučena)
Preklopni napon: maks. 30 V DC / 250 V AC
Preklopna struja: 8 A (2 A induktivno opterećenje)
Upute za instalaciju:
PITANJA i ODGOVORI:
Za što se može koristiti sobni termostat COMPUTHERM T70?
Sobni termostat COMPUTHERM T70 posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Također je pogodan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
S kojim baterijskim uložkom se može koristiti termostat?
Uređaj radi s 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički pribor). U uređaju se smiju koristiti samo visokokvalitetne alkalne baterije. Ostale baterije koje se nazivaju dugotrajnim ili trajnim (npr. konvencionalne ugljično-cinkovim) baterijama, baterije se prazne odnosno uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.
Koliki je životni vijek baterija kada se koristi termostat?
Očekivano trajanje baterije pri normalnoj upotrebi je približno 1,5-2 godine
Kojim uređajima može upravljati COMPUTHERM T70?
Preklopni sobni termostat COMPUTHERM T70 pogodan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati s bilo kojim plinskim kotlom s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i s bilo kojim klima uređajem ili drugim električnim uređajem, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj je također pogodan za upravljanje bilo kojim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
Je li potrebno napajanje mrežnom strujom od 230 V za rad termostata?
Ne. Za rad termostata potrebne su 2 alkalne baterije (tip LR03; veličina AAA) od 1,5 V (tvornički pribor).
Gdje treba postaviti termostat?
Termostat je poželjno postaviti na zid prostorije koja se koristi za redoviti ili dugotrajni boravak na takav način da je u smjeru prirodnog kretanja zraka prostorije, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj vrućini (npr. sunčevoj svjetlosti, hladnjaku, dimnjaku itd.). Ne upotrebljavajte u vlažnim, kemijski agresivnim ili prašnjavim okruženjima. Njegov optimalni položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.
Kako povezati proizvod?
Uređaj mora instalirati / pustiti u rad nadležna osoba! Uređaj kojim će se upravljati mora biti povezan na priključne točke NO-COM na stražnjoj strani termostata. Pojedinosti potražite u uputama za uporabu proizvoda.
Može li se T70 koristiti za klima uređaje? 
Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat prema odabranoj osjetljivosti prebacivanja u načinu rada hlađenja iznad zadane temperature uključuje a i ispod zadane temperatu isključuje klima uređaj. 
Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Da biste ušli u izbornik promjene načina rada, s isključenim termostatom, pritisnite tipku Uključeno dvije sekunde. Tada će termostat ući u izbornik za kalibraciju, na zaslonu će se pojaviti "Cal" i zadana temperatura kalibracije. Zatim jednom pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim termostat ulazi u izbornik za prebacivanje između načina grijanja i hlađenja, a zaslon prikazuje "Fun" i "Hea" (tvornički zadana postavka). Možete se prebacivati između načina grijanja (Hea) i hlađenja (Coo) pomoću gumba ˄ (gore) i ˅ (dolje). Zatim pričekajte 10 sekundi da spreme postavke i izađite iz programa ili dvaput pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim se termostat isključuje i podešavanje se aktivira ponovnim uključivanjem. Zatvoreno stanje NO i COM priključnih točaka izlaznog releja naznačeno je pojavom ikone "plamen" na zaslonu uređaja i u načinu grijanja i u načinu hlađenja.
Zašto termostat ne uključuje grijanje?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su: upotreba pogrešne baterije (poput ispražnjene ili nealkalne baterije), pogrešno ožičenje (što može u lošijem slučaju pokvariti i relej u uređaju, ili zbog čega može biti uništena elektronika upravljanog uređaja)
Što trebam učiniti ako se uređaj uključuje, ali na izlaznoj strani ne pokazuje se mrežni napon od 230 V?
Uređaj ima bespotencijalne (beznaponske) izlazne priključne točke, stoga se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikazuje mrežni napon od 230 V, mrežni fazni kabel mora biti povezan s NO ili COM priključnom točkom uređaja prema uputama za uporabu. Prije spajanja, osigurajte da fazni kabel nije pod naponom i da spajanje izvede kvalificirana osoba!
 
Šema spajanja:
Spajanje digitalnog termostata Computherm T70
Copyright © 2024 Mirakul inovativna grijanja, Sva prava pridržana, web dizajn: design project
Mirakul inovativna grijanja d.o.o. poštuje vašu privatnost (Uvažavanje Vaše privatnosti). Kolačiće (cookies) koristimo kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa ili u marketinške svrhe, integraciju s društvenim mrežama. Kolačići omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem pregledniku. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije naših stranica. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate korištenje kolačića. Vaš Mirakul inovativna grijanja d.o.o. - Uvjeti poslovanja
Partner zona